Vapaaehtoistoiminta

Myötätunto ja hyvät teot

Hyvät teot auttavat suuntaamaan huomiota muihin ihmisiin, ja tämä lisää useimpien ihmisten onnellisuutta. Dalai-lama on sanonut: ”Jos haluat olla onnellinen, harjoita myötätuntoa.” Hyvät teot -harjoitus voi auttaa sinua näkemään muut ihmiset myönteisemmässä valossa. Samalla se lisää yhteistyön henkeä ja vähentää tuskaa, jota saatat tuntea muiden ihmisten vaikeuksien vuoksi. Harjoittamalla hyviä tekoja suuntaat huomiosi pois omista ongelmistasi ja niiden vatvomisesta. Voit huomata, että tunne elämän mielekkyydestä ja arvosta kasvaa.

Myötätunto on taito, joka yhdistää erittäin onnellisia ihmisiä. Tutkimusten mukaan erittäin onnelliset osallistuvat muita enemmän vapaaehtoistyöhön. Vapaaehtoistyöhön osallistuvilla on tutkimusten mukaan muita vähemmän masennuksen oireita ja heidän omanarvontuntonsa voimistuu. Myös onnellisuus ja elämän hallinnan tunne lisääntyvät.

Valitse yksi päivä viikosta, jolloin teet 3–5 pientä hyvää tekoa toisten hyväksi. Niitä voivat olla esimerkiksi pienen kiitoskirjeen laatiminen, ystävän auttaminen, työkaverin hyvän suorituksen kehuminen, lahjoitus hyväntekeväisyyteen, veren luovuttaminen jne.”

 

lääkäri ja filosofi Antti S Mattila

Facebook

Instagram

 

Instagram_logo