Soveltuvuuden arviointiin osallistuminen

Soveltuvuuden arvioinnissa (ent. testissä) selvitetään lemmikkien soveltuvuutta toimia Karva-Kaverien vapaaehtoistoiminnassa. 

Vapaaehtoisten perehdytys sisältää luento-osuuden ohjaajalle n. 2h ja arviointiajan eläimelle n. 15min (etätoiminta) 30min (lähitoiminta). Kokonaisuuteen ilmoittaudutaan oman alueen koordinaattorille, kts. Yhteystiedot. Ilmoittauduttuasi saat sähköpostitse yhdistyksen toimintaohjeet, jäseneksi ilmoittautumislomakkeen ja jäsenmaksukaavakkeen.

HUOM! Ilmoittautuminen ja lisätiedot ETÄtoimintaan:  info@suomenkarvakaverit.fi 

Arviointimaksu (35€ etätoiminta / 50€ lähitoiminta) sisältää yhden eläimen arvioinnin, ensimmäisen vuoden (kuluva kalenterivuosi) jäsenmaksun, toimintapassin, eläimen liivin / nauhan ja vakuutuksen. Seuraavista saman talouden eläimistä maksu on 10€ (etätoiminta) /15€ (lähitoiminta) per eläin. 


Kuitti maksetusta testimaksusta on esitettävä etukäteen koordinaattorin ilmoittamana aikana n. viikkoa ennen arviointia, maksua ei palauteta vaikkei eläin läpäisisi arviointia. 

Soveltuvuuden arvioinnissa (testissä) seurataan mm. seuraavia asioita:

– Miten eläin hyväksyy vieraan ihmisen
– Saako eläintä käsitellä
– Miten eläin reagoi erilaisiin ääniin ja ihmisiin
– Miten eläin reagoi erilaisiin pintoihin ja tiloihin (hissi,portaat, liukkaat lattiat..)
– Toisen eläimen kohtaaminen
– Eläimen ja ohjaajan välinen yhteistyö, eläin omistajansa hallinnassa

Eläimen rokotuksien on oltava kunnossa ja voimassaoleva rokotustodistus on esitettävä ilmoittautumisen yhteydessä. Varmistathan eläinlääkäriltäsi eläimellesi sopivan rokotussuojan. 

Arvioinnin suorittamisesta saa todistuksen ja eläin saa oikeuden käyttää yhdistyksen liivejä / ETÄhuivia (liivit / ETÄhuivi palautetaan, kun ei enää toimita yhdistyksessä).

Tämän linkin kautta pääset tutustumaan lemmikkien arviointikäytäntöihin. 

(Videon kuvaus ja editointi Turun Elokuvaajat ry)

 

Usein kysytyt kysymykset

Onko toimintaan mukaan tulemiselle ikärajaa?
V: Meillä ei ole ikärajaa eläimelle, kunhan eläimen rokotukset ovat kunnossa on se tervetullut mukaan. Esimerkiksi koiralla tämä tarkoittaa käytännössä n. 20vkon ikää.

Hyväksyttekö myös muita eläimiä, esim. kissoja tai kaneja?
V: Kyllä, toimintaamme kelpaavat mukaan monenlaiset eläimet. Voit varmistaa oman lemmikin soveltuvuuden toimintaan ilmoittautumisen yhteydessä. Arvioinnissa otetaan aina huomioon eläinten erilaiset rotu- ja lajityypilliset ominaisuudet ja arviointi käytänteet sopeutetaan niiden mukaan.

Etätoiminnassa voivat toimia myös lemmikit jotka eivät nauttisi matkustamisesta, vieraiden ihmisten fyysisestä läheisyydestä tai jos toiminta voisi muutoin haitata eläimen hyvinvointia. Toiminnassa on mukana mm. koiria, kissoja, hevosia, poneja, pupuja ja frettejä.

Kelpaavatko myös rescue -eläimet mukaan?
V: Kyllä, myös rescue -eläimet käyvät, kunhan ne läpäisevät soveltuvuuden arvioinnin. Resque -eläimillä suositellaan sopivaa kotiutumisaikaa uudessa kodissa ennen Karva-Kaverien toimintaan tuloa.