RAY -projektin vuosi 2015

Projektin ensimmäinen vuosi 1.1.-31.12.2015first-birthday-309189__180

Vuosi 2015 alkoi iloisissa merkeissä. Suomen Karva-Kaverit ry sai juuri jouluksi 2014 tiedon, että RAY oli puoltanut hakemustamme, jossa haimme rahoitusta kolmivuotiseen projektiin. Projektimme tarkoituksena on vakiinnuttaa eläinavusteinen vapaaehtoistyö Suomeen. Helmikuussa sosiaali- ja terveysministeriö vielä vahvisti RAY:n tekemän päätöksen.

Alkoi vimmattu suunnittelun, tapahtumien ja koulutuksien täyttämä vuosi. Suomen Karva-Kaverit ry sai myös ihan oman pienen konttorin Turun keskustan liepeiltä Kanslerintieltä, jossa vietimme avajaisia toukokuun 11 päivänä. Kaffepannu oli kuumana ja kermakakkua pullan kera tarjolla koko päivän kaikille jäsenillemme sekä yhteistyökumppaneillemme. Kaukaisimman tervehdyksen toimistollemme kävi tuomassa Oulun koordinaattori Irmeli Isteri =)

Kävimme tapaamassa jäsenistöä pääkaupunki seudulla ja Oulussa ja kyselimme mitä toiveita tai ajatuksia heillä olisi hankkeemme suhteen. Osallistuimme moniin RAY:n vaatimiin koulutuksiin ympäri Suomen ja kävimme tapaamassa Lounais-Suomen Muistiyhdistyksen, Turun Kriisikeskuksen ja Avustajakeskuksen toimihenkilöitä, joiden kanssa olimme sopineet aiesopimuksen hankkeemme päämäärän saavuttamiseksi.

Ensimmäisen vuoden suurin ponnistus on ehdottomasti ollut uusien kotisivujen luominen yhdistykselle, ja kattavan koko yhdistyksen sisäisen sähköpostijärjestelmän sisäänajo. Kotisivut toimivat helppokäyttöisellä WordPress -alustalla, jonka käytön opetteleminen vaatii hieman aikaa, mutta kun juonesta saa kiinni, niin homma alkaa sujua. Koordinaattorit ovat saaneet tunnukset ja ohjeistusta omien alasivujen luomiseen, mutta sisältöä uupuu vielä. Ryhtykää rohkeasti tuumasta toimeen, sillä tekemällä oppii parhaiten, etkä tunnuksillasi pysty tekemään mitään ”peruuttamatonta” :) Aina jos ilmenee jotain ongelmia, kysykysykysy! Tyhmiä kysymyksiä ei näiden suhteen ole ja sivut voi joskus temppuilla taitavammankin tietokoneen käyttäjän käsissä.