Projektin vuodesta 2016 – väliaikatietoja

Alku vuonna Turun seudulla Muistiyhdistyksen pitämän koulutusten” miten kohdatan muistisairas  ja liikunnan merkitys ikäihmisille” innoittamana starttaa  eläintenpäivänä ti 4.10 Tassutellen Ulos kampanja  usealla eri paikkakunnalla:Turku,Kaarina, Parainen, Merilappi, Hki, Oulu, Lahti, Tampere ja Kärsämäki. Kukin paikkakunta on saanut tahollaan koulutuksen omaa alueen muistiyhdistykseltä tai vastaavalta taholta. Tarkoituksena on luoda perinteisten laitosvierailujen rinnalle uusi vapaaehtoistyönmuoto jolla saataisiin jäseniä innostumaan eläinavusteisesta vapaaehtoistyöstä. Esim Turun seudulla starttiin on lähdössä mukaan 20 jäsentä ulkoilukaveriksi.

 

Olemme tehneet Validian kanssa yhteistyötä Turun ja Rovaniemen alueilla jo jonkin aikaa . Hyvien, molemmin puolisten kokemusten pohjalta  päätimme laajentaa yhteistyötä valtakunnalliselle tasolle. Validian kanssa on käyty keskustelua toiminnan jalkauttamiseksi alueille ja liitteenä yhdessä kokoamamme tiedote aiheesta. Tiedote on lähetetty myös Validian toimesta heidän yksiköille.

 

Toiminta on puolin ja toisin vapaaehtoista ja varmasti joillain alueilla aktivoituminen on vilkkaampaa, kuin toisilla. Tampere on jo aktivoitunut ja yhteistyökuviot ovat siellä jo suunnitteilla. Toivomme , että  koordinaattorit ottavat Validian henkilökunnan lähestymisen avosylin vastaan ja he lähtisivät yhdessä suunnittelemaan ja toteuttamaan yhteisiä kohtaamisia ja kokemaan onnistumisia eläinavusteisen vapaaehtoistyön parissa. Tavoitteena on saada alueellisesti myös yhteistä näkyvyyttä. Meidän vierailuista kirjoitetaan Validian sivuilla sekä muissa julkaisuissa. Se tarkoittaa yhdessä tekemistä, yhdessä näkymistä ja voimien yhdistämistä. Tämä yhteistyö vie meitä varmasti yhdistyksenä eteenpäin.

– Koordinaattorin käsikirja päivitetty
–  Kaksipäiväinen eläintietoisuuskoulutus suunniteltu.
– Palautekysely kaavakkeet eri vierailukohteille lähetetty  koordinaattoreiden kautta.
– alajaostot ovat pitäneet virkistäytymis/koulutustapahtumia. Koulutusaiheita ovat olleet mm. lukukoiratoiminta ja muistisairaan vanhuksen kohtaaminen.

Facebook

Instagram

 

Instagram_logo