Tiedote lukukoiratoiminnasta

rento

Suomen Kennelliitto on 16.11.2016 julkaissut tiedotteen koskien lukukoiratoimintaa Suomessa.

Olemme ylpeitä ja iloisia, että myös Kennelliitto on huomannut kasvaneen innostuksen lukukoiratoimintaa kohtaan ja ottanut askeleen kehittää laatustandardit toiminnan tukemiseksi.

Suomen Karva-Kaverit ry:n pääkoordinaattori Maarit Haapasaari (eläinavusteinen valmentaja, eläintaitokouluttaja) ja perustajajäsen Kaija Ikäheimo (lääketieteen tohtori, lastenpsykiatrian erikoislääkäri,lapsi– ja nuorisopsykoterapeutti ja eläinavusteinen valmentaja) toivat lukukoiratoiminnan Suomeen tavattuaan vuonna 2010 yhdysvaltalaisen Ann Aldenin eläinavusteisessa konferenssissa ja kuultuaan hänen tekemästään tutkimuksesta, jossa lapset lukivat koiralle. Toiminta on sittemmin laajentunut Turun alueen ulkopuolelta koskemaan koko maata ja pohjoisimmat lukukoiramme sijaitsevat tällä hetkellä Sodankylässä.

Suomen Karva-Kaverit ry tekee lukukoiratoimintaa vapaaehtoispohjalta ja toiminnassa mukana olevat eläimet ja ohjaajat on testattu ja koulutettu toimintaan soveltuviksi.

Suomen Karva-Kaverit ry tulee jatkamaan lukukoiratoimintaa myös jatkossa yhdessä mm. Kennelliiton ja R.E.A.D -koirien kanssa. Mahdollisuuksien mukaan osallistumme myös jatkossa aktiivisesti toiminnan kehittämiseen.

Suomen Karva-Kaverit ry:n toimintaan mukaan pääsemiselle ei ole tulossa muutoksia. Toimintaamme ovat myös jatkossakin tervetulleita muunmuassa pennut ja rescuekoirat.

Lukukoiratoiminnasta voit kysyä lisää:

Maarit Haapasaari

maarit.haapasaari@suomenkarvakaverit.fi

p. 044 978 9971

Facebook

Instagram

 

Instagram_logo