Testiin osallistuminen

Ohjeet testiin tulijalle

Testissä selviteään lemmikkien soveltuvuus toimia Karva-Kavereiden vapaaehtoistoiminnassa. 

Testi sisältää luento-osuuden ohjaajalle ja varsinaisen testiosuuden eläimelle. Varaa testiin riittävästi aikaa 3-4h. Osassa testeistä luento- ja varsinainen testipäivä pidetään erillisinä päivinä.
Testiin ilmoittaudutaan oman alueen koordinaattorille, kts. Yhteystiedot. Ilmoittauduttuasi testiin saat sähköpostitse yhdistyksemme toimintaohjeet, jäseneksi ilmoittautumislomakkeen ja jäsenmaksukaavakkeen.

Testimaksu (50€) sisältää yhden eläimen testauksen, ensimmäisen vuoden (kuluva kalenterivuosi) jäsenmaksun, toimintapassin, eläimen liivin / nauhan ja vakuutuksen. Seuraavista saman talouden eläimistä maksu on 15€ per eläin. Mikäli osallistut testiin loppuvuodesta (loka-joulukuu) testimaksu sisältää myös seuraavan vuoden jäsenmaksun.
Kuitti maksetusta testimaksusta on esitettävä ilmoittautumisen yhteydessä, maksua ei palauteta vaikkei eläin läpäisisi testiä.

Testissä testataan muunmuassa seuraavia asioita:

– Miten eläin hyväksyy vieraan ihmisen
– Saako eläintä käsitellä
– Miten eläin reagoi erilaisiin ääniin ja ihmisiin
– Miten eläin reagoi erilaisiin pintoihin ja tiloihin (hissi,portaat, liukkaat lattiat..)
– Toisen eläimen kohtaaminen
– Eläimen ja ohjaajan välinen yhteistyö, eläin omistajansa hallinnassa

Testipaikalle saavutaan ilmoittautumaan puoli tuntia ennen testin alkua.

Eläimen rokotuksien on oltava kunnossa ja voimassaoleva rokotustodistus on esitettävä ilmoittautumisen yhteydessä. Varmistathan eläinlääkäriltäsi eläimellesi sopivan rokotussuojan.

Testin suorittamisesta saa todistuksen ja eläin saa oikeuden käyttää yhdistyksen liivejä (liivit palautetaan, kun ei enää toimita yhdistyksessä).

Hyväksytysti suoritetun testin jälkeen jäsenelle lisäksi ilmoitetaan alueen vierailut.

Videolta voit tutustua soveltuvuustestiimme.

 

 

(Videon kuvaus ja editointi Turun Elokuvaajat ry)

UKK -osio (Usein kysytyt kysymykset):

Onko toimintaan mukaan tulemiselle ikärajaa?
V: Meillä ei ole ikärajaa eläimelle, kunhan eläimen rokotukset ovat kunnossa on se tervetullut mukaan. Esimerkiksi koiralla tämä tarkoittaa käytännössä n. 20vkon ikää.

Hyväksyttekö myös muita eläimiä, esim. kissoja tai kaneja?
V: Kyllä, toimintaamme kelpaavat mukaan kaikenlaiset eläimet. Testeissämme on tähän mennessä ollut mm. haisunäätä, poro, kaneja, marsuja yms.

Kelpaavatko myös rescue -eläimet mukaan?
V: Kyllä, myös rescue -eläimet käyvät, kunhan ne läpäisevät soveltuvuustestin.

Eläimelläni on jokin krooninen sairaus. Kelpaako se mukaan toimintaan?
V: Tietyin edellytyksin kyllä. Osallistumisen edellytyksenä on, että eläimellä on lääkitys ja sairaus on hyvässä hoitotasapainossa. Kipeää eläintä (esim. silmätulehdus, korvatulehdus) et kuitenkaan voi viedä vierailuille. Tullessasi mukaan toimintaan on eläimen mahdollisista sairauksista kerrottava ilmoittautumisen yhteydessä.
Mikäli eläimen sairaus on tarttuva, joko eläimeltä-eläimelle tai eläimeltä-ihmiselle ei vierailutoimintaan osallistuminen ole mahdollista. Tarvittaessa sinulta pyydetään myös eläinlääkärin todistus eläimen terveydentilasta.

Facebook

Instagram

 

Instagram_logo

 

YouTube