Soveltuvuuden arviointiin osallistuminen

Ohjeet osallistujalle

Soveltuvuuden arvioinnissa (testissä) selvitetään lemmikkien soveltuvuus toimia Karva-Kavereiden vapaaehtoistoiminnassa. 

Lähiarviointi sisältää luento-osuuden ohjaajalle ja varsinaisen testiosuuden eläimelle. Varaa lähiarviointiin riittävästi aikaa 3-4h. Osassa arvioinneista on luento- ja varsinainen testipäivä erillisinä päivinä. 

Soveltuvuuden arviointiin (testiin) ilmoittaudutaan oman alueen koordinaattorille, kts. Yhteystiedot. Ilmoittauduttuasi testiin saat sähköpostitse yhdistyksemme toimintaohjeet, jäseneksi ilmoittautumislomakkeen ja jäsenmaksukaavakkeen.

HUOM! Ilmoittautuminen ja lisätiedot ETÄtoimintaan:  info@suomenkarvakaverit.fi 

Arviointimaksu (35€ etätoiminta / 50€ lähitoiminta) sisältää yhden eläimen arvioinnin, ensimmäisen vuoden (kuluva kalenterivuosi) jäsenmaksun, toimintapassin, eläimen liivin / nauhan ja vakuutuksen. Seuraavista saman talouden eläimistä maksu on 10€ (etätoiminta) /15€ (lähitoiminta) per eläin. 


Kuitti maksetusta testimaksusta on esitettävä etukäteen koordinaattorin ilmoittamana aikana n. viikkoa ennen arviointia, maksua ei palauteta vaikkei eläin läpäisisi arviointia. 

Soveltuvuuden arvioinnissa (testissä) seurataan mm. seuraavia asioita:

– Miten eläin hyväksyy vieraan ihmisen
– Saako eläintä käsitellä
– Miten eläin reagoi erilaisiin ääniin ja ihmisiin
– Miten eläin reagoi erilaisiin pintoihin ja tiloihin (hissi,portaat, liukkaat lattiat..)
– Toisen eläimen kohtaaminen
– Eläimen ja ohjaajan välinen yhteistyö, eläin omistajansa hallinnassa

Eläimen rokotuksien on oltava kunnossa ja voimassaoleva rokotustodistus on esitettävä ilmoittautumisen yhteydessä. Varmistathan eläinlääkäriltäsi eläimellesi sopivan rokotussuojan.

Arvioinnin suorittamisesta saa todistuksen ja eläin saa oikeuden käyttää yhdistyksen liivejä / ETÄhuivia (liivit / ETÄhuivi palautetaan, kun ei enää toimita yhdistyksessä).

Tämän linkin kautta pääset tutustumaan lemmikkien arviointikäytäntöihin. 

(Videon kuvaus ja editointi Turun Elokuvaajat ry)

UKK -osio (Usein kysytyt kysymykset):

Onko toimintaan mukaan tulemiselle ikärajaa?
V: Meillä ei ole ikärajaa eläimelle, kunhan eläimen rokotukset ovat kunnossa on se tervetullut mukaan. Esimerkiksi koiralla tämä tarkoittaa käytännössä n. 20vkon ikää.

Hyväksyttekö myös muita eläimiä, esim. kissoja tai kaneja?
V: Kyllä, toimintaamme kelpaavat mukaan kaikenlaiset eläimet. Testeissämme on tähän mennessä ollut mm. haisunäätä, poro, kaneja, marsuja yms.

Kelpaavatko myös rescue -eläimet mukaan?
V: Kyllä, myös rescue -eläimet käyvät, kunhan ne läpäisevät soveltuvuustestin.

Eläimelläni on jokin krooninen sairaus. Kelpaako se mukaan toimintaan?
V: Tietyin edellytyksin kyllä. Osallistumisen edellytyksenä on, että eläimellä on lääkitys ja sairaus on hyvässä hoitotasapainossa. Kipeää eläintä (esim. silmätulehdus, korvatulehdus) et kuitenkaan voi viedä vierailuille. Tullessasi mukaan toimintaan on eläimen mahdollisista sairauksista kerrottava ilmoittautumisen yhteydessä.
Mikäli eläimen sairaus on tarttuva, joko eläimeltä-eläimelle tai eläimeltä-ihmiselle ei vierailutoimintaan osallistuminen ole mahdollista. Tarvittaessa sinulta pyydetään myös eläinlääkärin todistus eläimen terveydentilasta.