ETÄ Karva-Kaverien eläinavusteisessa vapaaehtoistoiminnassa omistajat vierailevat lemmikkiensä kanssa Teams -etäyhteyksien kautta vierailukohteissa ja tuovat iloa eri ikäisille ihmisille.

Toiminnan tavoitteena on tuoda eläimen avulla iloa ja vahvistaa ihmisten hyvinvointia, ennaltaehkäistä hyvinvoinnin ongelmia ja tukea ongelmia kohdanneita.

ETÄvierailuilla voidaan lemmikin kanssa tehdä osallistavia temppuja, seurata eläimen puuhailua, järjestää lukuhetki, keskustella lemmikin luonteesta ja persoonasta. Vierailulle osallistuvat voivat esittää tarkentavia kysymyksiä lemmikeistä ja ohjata lemmikin ohjaajaa toimimaan lemmikin kanssa heidän puolestaan. Vierailuilla tavoitteena on rakentaa vuorovaikutusta ja osallisuutta etäyhteyden välityksellä.

ETÄ Karva-Kaverien toiminnassa voi olla mukana monenlaiset eri lemmikit. Soveltuvuuden arvioinnin on läpäissyt jo mm. kissoja, hevosia, poneja, fretti ja koiria.

koirat

Vapaaehtoistoimintaan pääsee mukaan osallistumalla teorialuennolle ja lemmikin soveltuvuuden arviointiin. Soveltuvuuden arvioinnissa lemmikki arvioidaan Teams -etäyhteyksin. Arvioijat käyvät ohjaajan kanssa läpi tilanteita, joita ETÄvierailuilla lemmikki voi kohdata ja antavat ohjeita lemmikin kanssa toimimiseen vierailuilla. Arvioinnissa käydään läpi lemmikin vahvuuksia ja rotu- ja lajityypillisiä ominaisuuksia, jotka otetaan huomioon toiminnassa.

Lemmikille voidaan tarvittaessa tehdä uusinta arviointi, jos näyttää ettei lemmikki viihtyisi ETÄvierailulla. Uusintaan on mahdollista opettaa uusia taitoja ja rakentaa vierailua enemmän eläinlähtöiseksi. Kun ETÄarviointi on suoritettu, omistaja pääsee mukaan toimintaan ja myöhemmin heillä on mahdollisuus Korona -tilanteen hellittäessä tulla mukaan soveltuvuuden arvioinnin kautta myös normaaleille lähivierailuille kohteisiimme.

Vierailut suunnitellaan aina niin, että niissä voidaan hyödyntää lemmikin vahvuuksia. Yksittäisen vierailun kesto vaihtelee noin 15 minuutista 45 minuuttiin. Tärkeintä on lemmikin hyvinvointi ja viihtyminen tilanteessa. Tarvittaessa lemmikille voidaan opettaa myös uusia taitoja, jotka edesauttavat vapaaehtoisroolissa onnistumista.  ETÄtoimintaan voi olla soveltuva myös lemmikki, joka ei nauti kuljetuksista vierailukohteisiin tai vieraiden ihmisten fyysisestä läheisyydestä.

huivi

Yhdistyksen toiminnassa voit toimia vapaaehtoisena erilaisissa rooleissa. Toimintaa järjestetään vapaaehtoisten voimin ja jokaisen oma osaamista voidaan hyödyntää alueellisessa ja ETÄtoiminnassa. Toimintaa ohjaavat alueelliset vapaehtoiset koordinaattorit ja heitä avustaa alueellisessa toiminnassa kummit. Tutustu tarkemmin koordinaattorin ja kummin tehtävänkuviin.

 

Tämän linkin kautta pääset tutustumaan tarkemmin soveltuvuuden arvioinnin ohjeistukseen.

Seuraavat etävapaaehtoisten koulutusajankohdat:

3.8. klo 18 (teorialuento) & 4.8. (etälemmikkien arviointi)

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

info@suomenkarvakaverit.fi